Mesin Jahit Mini

Rasa-rasanya inilah mesin jahit terkecil di dunia.  Sangat-sangat inovatif orang yang mereka mesin jahit mini seperti gambar di bawah.  Saya fikir gerenti orang tersebut sudah jadi jutawan sekarang ♥‿♥ 

Mesin jahit mini
Bagi yang kurang berkemampuan untuk memiliki sebuah mesin jahit yang sempurna, mesin jahit mini ini rasanya sudah mencukupi untuk memudahkan kerja-kerja menjahit yang kecil.  Mesin jahit mini sebesar staple inilah yang saya gunakan untuk projek-projek kecil kraftangan saya.

Sebesar staple
Mesin jahit mini ini saya beli pada pertengahan April lepas di kaki lima kedai India Street, Kuching. Mula-mula tengok benda ni rasa tidak percaya pun ada sebab tidak pernah terlintas difikiran akan melihat mesin jahit sekecil ini di depan mata.  Sebelum ini cuma pernah nampak mesin jahit mini sebesar mesin pengadun kek/biskut berharga RM100++

Close up pix
Walaupun nampak simple tapi perlu kemahiran dan kesabaran juga mengendalikan mesin jahit mini ni, cara menggunakannya sama seperti staple.  Menjahit sepanjang 10cm pun sudah cukup melenguhkan tangan, sudah namanya mesin jahit mini jadi jahitan pun kenalah 'mini' ♥‿♥

8 comments:

this is madness said...[Reply to comment]

saya pun teringinnn sangat beli mesin jahit, dah masuk dalam wish list dah, tapi husband kata beli yg macam awak beli dah la hhahahaa, sbb saya jarang2 pakai kan, nnt la nak survey yang pakai tangan je

Aku_tulip said...[Reply to comment]

tak pernah jumpa mesen jaet ni....guna bateri ker

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@this is madness mau pakai mesin jahit mini ni mau sabar jg sebab lambat & cepat letih tangan. kena praktis banyak kali jg sampai jahitan lurus.

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@Aku_tulip mesin jahit mini ni fungsinya macam guna staple jg, x guna bateri. kena ketip2 macam staple ... take time la kalau mau menjahit :)

amani said...[Reply to comment]

saya pun ada satu, mak saya belikan di pasar malam, katanya senang nak jahit kalau seluar koyak..hehe

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@amani ya la ... ngam sangat utk kes2 mcm tu hehe

miss aoi said...[Reply to comment]

beli mne? ni brand ape ye? brand ber lin tu ok x?

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@miss aoi Ni tiada brand. Saya beli di kaki lima kedai saja.

 
Walai Krusye © 2008. Design by Pocket