1# Granny Square Bumper Pads

Granny square bumper pads yang berjaya menceriakan suasana bilik
Usia Skyler sudah hampir lima bulan lebih dan dengan keupayaannya bergolek-golek membuatkan saya memikirkan perlu untuk memasang bumper pads pada katilnya.  Mula-mula mau beli saja ... tapi bila tengok harga ... opppssss ... tidak mampu pula.

Himpunan kutu GS yang diterima
Menjahit malas juga ... akhirnya terfikir pula mau transformkan kepingan-kepingan projek kutu granny square dua tahun lepas menjadi bumper pads.  Asalnya, semua granny square ni saya ingin jadikan bed spread tapi niat tersebut selalu tertangguh ... tapi bila tiba part untuk anak ... wow memang semangat habis-habisan hehehe.  Kepingan-kepingan tersebut saya cantumkan menggunakan benang nona warna merah hati.

Span nipis bersaiz 40" x 60"
Bahagian dalam pula, saya sumbat sahaja span nipis yang saya lipat menjadi tebal.  Terfikir juga mau sumbat kapas polyester tetapi tidak sesuai sebab stitch granny square yang digunakan tidak rapat bimbang bulu-bulu kapas terkeluar bila dibasuh kelak.  

Bah, setakat ini sajalah entri untuk kali ini.  Semoga entri ini memberi inspirasi kepada ibu-ibu yang minat mengait di luar sana.

1 comments:

IBU RISKA said...[Reply to comment]

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

 
Walai Krusye © 2008. Design by Pocket