1# Baby Hat

Pandangan sisi
Finally, setelah bertungkus-lumus seharian akhirnya berjaya juga saya menyiapkan baby hat ni.  Pattern topi bayi ni saya dapat dari blog Knotty Knotty Crochet.  Macam biasa kalau blog-blog luar negara ni memang guna pattern bertulis fuhhh ...

Pandangan hadapan
Memandangkan ini first time saya mengait topi bayi, jadi saya cuma gunakan satu warna sahaja sebab takut tidak menjadi, kan sayang pula benang diputus-putus ♥‿♥

Lebar kira-kira 7 inci & tinggi 4.3 inci
Sebenarnya, saya belajar mengait topi bayi ni pun gara-gara ada kawan yang request.  Tapi topi warna cyan yang saya buat ni ngam untuk baby boy ... anak kawan saya tu pula baby girl.  Malam ni rasanya mau mengait warna pink untuk baby girl kawan saya tu pula ♥‿♥

6 comments:

aiza said...[Reply to comment]

Cantik... warnanya pon sangat cantik..
Aiza (kaitbenangkait.blogspot.com)

marinahunny said...[Reply to comment]

kemasnye...cantik warna, ala baby girl pun boleh wrna cyan ni.. cantik. awak pakai double yarn ke satu je?

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@aiza thanks aiza :) cubaan pertama ni.

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@marinahunny Thanks marina. seharian saya mengait topi ni hehehe ... saya pakai satu yarn sj, tapi kaitan rapat2 la.

kunangkunang ungu said...[Reply to comment]

Sis buatkn sy 1

Jaw said...[Reply to comment]

@kunangkunang ungu email saya di home.niaga@yahoo.com

 
Walai Krusye © 2008. Design by Pocket