2# Cotton Cord Crochet Bag

Ini satu lagi beg tali cotton yang saya siapkan pada Rabu lepas semasa menanti proses pengeringan tali cotton yang telah saya warnakan tu kering.  Masih menggunakan corak dan motif yang sama seperti beg tali cotton sebelum ni, tapi yang ni saya buat lebih pendek ... kira ala-ala handbag gitu ♥‿♥

Saiz: 31cm (panjang) x 20.5cm (tinggi) x 6cm (lebar)
Saya gunakan tali cotton yang nampak seperti tali buruk (macam kotor) tu tanpa dicuci, cuma saya tepuk-tepuk dan pukul-pukulkan pada pagar rumah bagi menghilangkan debu-debu kotoran.  Warnanya lebih menarik berbanding tali yang sudah dicuci.  Inilah orang kata, don't jugde a book from its cover ... cewah!
Cotton Cord Crochet Bag
Tidak sangka juga ada rakan-rakan blogger yang tertarik dengan tali cotton ni, baru-baru ni kak zila dari blog sufiku ada beli 3 gulung tali ni dari saya.  Marinahunny pula mau 8 gulung ... itu pun kalau masih ada stok katanya.  Last hari tu saya beli, masih ada tinggal baki kira-kira 10 gulung dekat kedai taukeh tu ... harap masih ada dijual la.

**Hari ni tidak dapat turun bandar sebab hubby ada program dinner malam nanti jadi esok sajalah pegi kedai tu ... lagi best ada driver dan tidak perlu pening-pening cari parking ♥‿♥

7 comments:

fiszah_pjo said...[Reply to comment]

kak..nak jugak tali tu kak..tolong belikan kak.saya nak 4 gulung.hehhe..boley ke

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@fiszah_pjo saya tengok dulu la kalau masih ada dijual atau stok mencukupi. tidak dapat janji yer :)

Aku_tulip said...[Reply to comment]

Linda...mesti tokeh kedai tu suka kan...tali yg dah lama tak terjual...terjual juga akhirnya....dan ada pembelinya jauh dr semenanjung...heheheh :)

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@Aku_tulip hahaha ... apa lagi. akhirnya nanti tali yg suda lama x laku tu habis di jual :)

marinahunny said...[Reply to comment]

kalu stok x bnyk sy nak 4 gulung je lah, blh bagi fiszah jg, mcm tamak sgt hahaha

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@marinahunny hahaha ... minta email. nanti saya email kalau sudah beli k.

Jaw @ MyGamanBorNeo said...[Reply to comment]

@fiszah_pjo minta email jg, nanti saya email inform kalau tali tu dah beli :)

 
Walai Krusye © 2008. Design by Pocket